Активни събития

THEATRE OF WONDER 2022

THEATRE OF WONDER (Театър на чудесата) е европейска мрежа от фестивали посветени на сътрудничеството между хора на изкуството и науката. Второто издание на фестивала ви очаква от 27 до 30 октомври 2022 г. в София.

 

КАК ДА СЕ ПРЕВЪРНЕШ В АЙНЩАЙН ЗА ЕДИН ЧАС?

Креативността често е определяна за най-важното умение на 21-и век. “Как да се превърнеш в Айнщайн за един час?” е забавно и вълнуващо приключение в търсене на тайните на креативността на Алберт Айнщайн. Той е творил в сферата на науката, но принципите на неговата креативност се оказва, че могат да бъдат приложени във всички сфери на човешката дейност.

ДЪЛГИЯТ ПЪТ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ

“Дългият път към звездите” ни въвежда в последните научни теории за произхода на Слънчевата система и живота във Вселената. По един забавен, находчив и достъпен начин тази комедия ни потапя в научните идеи, като ни кара да се замислим накъде вървим и какво трябва да направим, ако искаме да оцелеем като вид.

AUGMENTED LECTURES

Augmented Lectures са иновативен формат за комуникация на науката, при който учен и артист си сътрудничат и създават сценична театрализирана лекция.

CURIOUS

CURIOUS (Culture as a Unique Resource to Inspire, Outreach & Understand Science / Културата като уникален източник за вдъхновение, приобщаване и разбиране на науката) е транс-европейски проект, който съчетава наука и изкуство.

Минали събития

THEATRE OF WONDER 2021

THEATRE OF WONDER (Театър на чудесата) е европейска мрежа от фестивали посветени на сътрудничеството между хора на изкуството и науката. Първото българско издание ви очаква от 10 до 12 септември 2021 г. в София.

ANDREA BRUNELLO & JET PROPULSION THEATRE

Толкова много красота… в науката

Живеем в свят, който е доминиран и оформен от науката. Благодарение на нея нашите общества процъфтяват. И все пак често мнозина са овладени от чувство на страх, погрешно разбиране, тревожност, а понякога дори и отрицание спрямо научните успехи. Имаме нужда да преодолеем този рефлекс на избягване и да приемем науката със страст и увереност.