Готови ли сте да се включите в едно незабравимо приключение?

Лятната академия Summer Scriptwriting Base предлага уникална комбинация от завладяващо учебно преживяване, творческо пътуване и уединение дълбоко в планината. Участниците ще придобият задълбочени познания и умения във вълнуващи и актуални теми като изграждане на научнофантастични и фентъзи светове, създаване на ролеви игри, интерактивни истории и дизайн на игри и игровизирани преживявания с паралелни реалности.

 

#SSB2021 Aftermovie

ПАРАЛЕЛНИ РЕАЛНОСТИ

Е темата на нашето приключение тази година. 7 от 10 от най-касовите филми на всички времена принадлежат към жанровете научна фантастика и фентъзи. Научната фантастика и фентъзито са изключително популярни поради една проста причина: те са забавни и предлагат магическо преживяване. Но те също така помагат за развитието на въображението ни и ни позволят да зададем най-могъщия въпрос: „Ами ако?“. Легендарният автор на научна фантастика Артър Кларк нарича научната фантастика „единственото естествено лекарство, развиващо съзнанието ни“, а популярният историк Ювал Харари счита, че това е най-важния артистичен жанр днес. Присъединете се към нашето пътуване в паралелните реалности!

 

 

Спътници

Ваши спътници в това пътуване ще бъдат креативни хора от цял свят. Лятната академия Summer Scriptwriting Base ще ви даде зареждаща доза креативност. Тя е трансформиращо преживяване, в което ще учите, творите и съпреживявате. Творческото приключение е предназначено за създатели на творческо съдържание, дизайнери на игри и преживявания, професионалисти от киното и театъра, мултимедийни артисти, архитекти, писатели, както и всеки, който работи с креативни идеи.

Пътешествие до вълшебната страна

Лятната академия Summer Sriptwriting Base ще се проведе в планинското село Долен. Селото е считано за едно от най-красивите в България, сгушено в пазвата на Родопите. То е със статут на Национален архитектурен резерват, известно със старите си традиционни къщи. Родопите са сред най-непокътнатите региони в страната и са пълни със спиращи дъха гледки. Легендата разказва, че тук някога е живял митологичния музикант Орфей. Наскоро, традиционното пеене от Долен беше включено от ЮНЕСКО в Списъка с нематериално културно наследство на човечеството.

Ментори

Ваши водачи в това приключение ще бъдат международен екип от утвърдени професионалисти.

Caspar Schjelbred #1

КАК ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЕТЕ В ПРИКЛЮЧЕНИЕТО?

За да се присъедините към това вълнуващо пътешествие, кандидатствайте не по-късно от 15 май 2022 г. Тъй като броят на участници е ограничен на двадесет, приканяме ви да го направите възможно най-скоро.

 

 

Имате въпрос?

Искате да научите повече? Имате нужда от писмо за стипендия или грант? Задайте въпросите си във формата долу и за нас ще бъде удоволствие да ви отговорим.