Арте Урбана Колектив провежда висококачествени уъркшопи, курсове и трейнинги. Те са разработени и водени от нашите опитни и популярни водещи. Нашето портфолио включва:

Creative Storytelling: Как да създадем и разкажем хубава история

Уъркшопът Creative Storytelling на Димитър Узунов бе включен сред Десетте най-добри креативни събития в Лондон за месец септември 2018.

 

“The most powerful person in the world is the storyteller. The storyteller sets the vision, values and agenda of an entire generation to come”
Стийв Джобс

Историите направляват и дават смисъл на живота ни. Хората се нуждаем от истории за да предаваме смисъл, ценности и надежда. Човешкото познание се основава на истории и човешкият мозък е своеобразна когнитивна машина, която ни служи за да разбираме, помним и предаваме истории. Историите са отражение на човешката мисъл.

Уъркшопът обхваща пълния процес на създаване и разказване на хубава история. Участниците ще научат как да събират материали за изграждането на истории. След това, чрез игри и упражнения, те ще развият специфични умения и знания за създаване на успешни истории. Последната част от обучението ще бъде насочена към това как да разкажем по завладяващ и интригуващ начин историята си пред публика.

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ:Методология за събирането на материали за истории; Упражнения и игри за развиване на творческите и разказвачески умения; Придобиването на инструменти за успешно създаване на истории; Модели за структуриране на историите; Коучинг по разказване на истории пред публика.
ЗА КОГО:Уъркшопът е насочен към хора, създаващи и разказващи истории с артистична цел, за защита на кауза, с цел личностно развитие и за бизнес цели – за да са по-добри лидери и влиятелни хора.
ФОРМАТ:Уъркшопът се предлага в различни формати: от 1-часов до 24-часов
ВОДЕЩ:Димитър Узунов

ИЗГРАЖДАНЕ НА УВЛЕКАТЕЛНИ НАУЧНО-ФАНТАСТИЧНИ И ФЕНТЪЗИ СВЕТОВЕ

Изграждането на светове е ключов аспект във всички артистични жанрове, но е от първостепенно значение за научната фантастика и фентъзито. В този уъркшоп чрез игри и упражнения, ще научим кои са елементите на увлекателния художествен свят и как да изградим от свят, който да намери дълбок отзвук сред публиката.

Уъркшопът е разработен в сътрудничество с автора на научна фантастика Даниел Рой.

ФОРМАТ:3-часов, 8-часов
ВОДЕЩ:Димитър Узунов

Изкуството на pitch-a: Как да представим идеята си по завладяващ и интригуващ начин

Pitch-ингът днес се е наложил като най-разпространения формат за представяне на идеи и проекти. Особена популярност той е придобил в средите на старт-ъп бизнесите, киното и телевизията. В този интензивен уъркшоп участниците ще научат какво е това pitch и как да представят успешно идеите и проектите си.

ФОРМАТ:3-часов, 8-часов
ВОДЕЩ:Димитър Узунов

Комуникация на науката

Уъркшопът ни запознава с какво е това Комуникация на науката и Обществена ангажираност с науката. Ще бъдат обсъдени различни формати за комуникация на науката. Чрез практически упражнения участниците ще влязат в ролята на комуникатори на науката и ще получат персонална обратна връзка.

ЗА КОГО:Уъркшопът е насочена към студенти, преподаватели и учени, които работят в STEM-дисциплините (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Участници от всички сфери на хуманитарните науки и изкуствата и всеки с желание да подобри своите комуникативни умения също са добре дошли и ще намерят уъркшопа за изключително полезен.
ФОРМАТ:3-часов
ВОДЕЩ:Д-р Владимир Божилов

Публично говорене

Предстои ви важна презентация, но се страхувате да застанете пред публика? Притеснява ви, че гласът ви ще звучи слабо и неуверено, а движенията ви – неконтролирани? Не знаете как да подобрите ритъма и интонацията на думите ви? Не разбирате езика на тялото? Когато говорите имате усещането, че губите вниманието на хората, които ви слушат? Езикът завалва думите ви? Нямате усещане за силно присъствие пред публика?

Това персонализирано обучение ще ви помогне да намерите ясни отговори и решения на всички тези въпроси. Обучението е адаптирано към всякакъв вид публично говорене: конференции, презентации, корпоративни срещи и речи.

Обучението е изградено от упражнения, игри и примери от различни сценични техники.

ЗА КОГО:Професионалисти от всякакви сфери, който имат нужда да научат и усвоят техниките на успешното публично говорене.
ФОРМАТ:Уъркшопът се предлага в различни формати: от 3-часов до 24-часов.
ВОДЕЩ:Димитър Узунов

Digital Creative Storytelling

Колко пъти сте чували фразата “Разкажи го с история, така е най-въздействащо? А колко лесно е да създадете една история? Знаете ли как трябва да бъде създадена и разказана успешната история? А случвало ли Ви се е да се притеснявате да говорите пред публика? Знаети ли как да използвате различни дигитални инструменти, за да разкажете историята на Вашата кауза или бизнес? Искате ли да се научите как може след това да направите от вашата история кратко и въздействащо видео, което да споделяте в социалните мрежи?

Ако разпознавате себе си в това описание, то тогава нашият курс е точно за вас.

КАКВО ВКЛЮЧВА КУРСА: Предлагаме ви целодневен обучителен курс по Дигитален креативен сторителинг (Digital Creative Storytelling). Обучението се състои от две части. В първата участниците ще се запознаят с практически и теоретични инструменти за това как да създадат хубава история и как да я разкажат по завладяващ и интригуващ начин. Чрез неформални методи, игри, групова работа и упражнения, участниците в курса ще развият специфични умения и идеи за това как да създадат и да разкажат успешно хубава история. Участниците ще работят върху истории създадени от тях самите. Във втората част участниците ще създадат свои собствени дигитални аудио-визиуални истории като за сценарии ще използват създадените от тях истории. Те ще придобият знания как да съберат и създадат материали за тях: да запишат глас зад кадър, да набавят свободни от лиценз снимки, илюстрации, видео и музика от Интернет, да заснемат собствено видео, да използват лични рисунки. Накрая събраният материал ще бъде монтиран в кратка, лична дигитална история, която може да бъде споделена онлайн в различни комуникационни канали и социални мрежи. За целите на обучението участниците е необходимо да носят лаптоп или таблет.
ЗА КОГО:Курсът е насочен към хора работещи върху собствени истории за артистични цели, за защита на кауза или с цел личностно развитие и за такива работещи върху развитието на истории с бизнес цели – за да са по-добри лидери и по-влиятелни хора. Участниците ще добият или развият своите умения да предават идеи и послания.
ФОРМАТ:8-часов
ВОДЕЩ:Димитър Узунов

Създаване на имерсивни и геолокализирани истории

Уъркшопът ще запознае участниците с набиращите по цял свят популярност имерсивни („потапящи”) истории и преживявания. Имерсивните истории потапят зрителя в света на историята и го превръщат в активен участник и често дори създател на историята. Те намират широко приложение в различни сфери на изкуството, образованието и бизнеса.  Имерсивните истории предлагат по-цялостен и въздействащ начин за разказване на истории като използват историческите, архитектурните и културни специфики на конкретното място и ги въплитат в тъканта на разказваните истории. Участниците в уъркшопа ще бъдат запознати с различни техники и форми и ще създадат различни имерсивни истории и преживявания.

ЗА КОГО:За професионалисти от областите на творческите индустрии и изкуствата.
ФОРМАТ:Уъркшопът се предлага в различни формати: от 3-часов до 24-часов.
ВОДЕЩ:Димитър Узунов

Персонализирани обучения

Арте Урбана Колектив разработва и персонализирани уъркшопи, курсове и коучинг сесии, който да отговарят на вашите специфични изисквания за съдържание, целева публика и формат. За запитвания и въпроси за нашите обучения, моля свържете се с нас на workshops@arteurbanacollectif.com или +359 877 316121.​

Галерия