Be Creative or Die!

Бумът на изкуствения интелект през последната година превърна креативността и креативното мислене в най-важните човешки умения. Само те могат да ни гарантират просперитет и щастлив живот във вече настъпващото техно-бъдеще. Работата на милиарди хора ще бъде заплашена от технологиите. Решението и успешната ни адаптация зависи от креативността ни.

Много хора смятат, че да си креативен е трудно и е талант, който само някои късметлии притежават по рождение. Съвременната наука доказва, че това не е така. Креативността и креативното мислене са умения, които успешно може да развием. Спектакълът „Как да се превърнеш в Айнщайн за един час?” е забавен и увлекателен разказ за креативността на един от най-изявените и творчески умове на човечеството. Представлението разказва за принципите и причините, обуславящи гения му. А те се оказва, че могат да бъдат приложени във всяка област на човешката дейност! В представлението ще видите и нагледен пример за това как креативния човешки ум може да впрегне AI технологиите дори в разказването на любопитна и интересна история като този спектакъл.

Авторите на спектакъла имат амбициозната задача да превърнат за един час всеки един от публиката в експерт по креативност. Готови ли сте да приемете предизвикателството и да се приготвите за бъдещето?

“Как да се превърнеш в Айнщайн за един час?” е продукция на Арте Урбана Колектив и е реализиран с подкрепата на Национален фонд “Култура”. Екипът благодари на Василена Вълчанова, Милин Джалалиев, Масами Канда, Миранда Карау и Хахаха ИмПро за помощта им.

Текст, изпълнение и режисура:Димитър Узунов
Видео и сценография:Никола Налбантов
Музика и звуков дизайн:Никола Груев - Котарашки
Научен консултант и Гласът на Айни:Д-р. Владимир Божилов
Женски изкуствен интелект:Ванина Кондова, Деница Зафирова
Визуална идентичност:Елена Гамалова
Оператор:Радостин Найденов
Продължителност:60 мин.

Предстоящи представления

07.03.2024, 19:00

Сцена Дерида, София

Медийни отзиви

Галерия